Snacks

Havermout blauwe bessen muffins

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 stuks)

  • 125 gram havermout (grof)
  • 3 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel kaneel, 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram amandelmeel
  • 80 gram kokosmeel
  • 200 gram Griekse yogurt (0%)
  • 100 gram blauwe bessen

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag en voeg als laatste de (bevroren) blauwe bessen toe.Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak deze in circa 30 minuten gaar. Ook hier kan je weer met de welbekende satéprikker controleren of de muffins gaar zijn. Warm zijn deze echt heerlijk!

Appel kaneelcake

Wat heb je nodig?

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout (grof)
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 fuji appel
  • 85 gram rozijnen
  • 1,5 theelepel kaneelInstaSize_0214141752

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de amandelmeel, havermout, bakpoeder en kaneel door elkaar. Vervolgens voeg je de eieren, amandelmelk en geprakte banaan toe. Mix dit tot een glad beslag en voeg tenslotte de rozijnen en stukjes appel toe. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar, test dit even met de wel bekende satéprikker! Voor de Groningse mensen die bekend zijn met het gerecht ‘Poffert’, deze cake smaakt er echt naar, nomnomnom.

Chocolate overnight oats

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 1 rijpe banaan
  • 60 gram havermout (grof)
  • 1 eetlepel rauwe cacao
  • frambozen

Hoe maak je het?

Prak de banaan en voeg de havermout en rauwe cacao toe, zet dit afgedekt met vershoudfolie een nacht in de koelkast en serveer het de volgende dag met verse frambozen on top. Gezond en lekker!

12744522_1677832045807426_8391307125524997518_nHavermoutkoek met citroen, kokos en pure chocola!


Wat heb je nodig?

  • 50 gram havermeel (fijne havermout)
  • 25 gram kokosmeel
  • 25 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout (grof)
  • 2 eieren
  • 40 gram kokosolie (gesmolten)
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram pure chocolade (met meer dan 70% cacao!)
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar. Voeg de eieren, amandelmelk en honing toe en mix het tot een glad beslag. Als laatste voeg je de gesmolten kokosolie, chocolade en citroenrasp toe. Meng dit goed door het beslag heen en verdeel het vervolgens in de door jou gekozen bakvorm. 35 tot 45 minuten in de oven (dit is per oven verschillend dus hou het gewoon even in de gaten) en genieten maar!

12717153_1677520925838538_6485293161665254335_n

Walnoot koekjes met havermout

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 koekjes)

  • 1 banaan
  • 125 gram havermout
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 eetlepel koekkruiden

Wat te doen?

Heerlijk als ze nog warm zijn!

Verwarm de over voor op 200 graden. Hak de walnoten fijn en voeg hier de havermout, kruiden en bakpoeder aan toe. Maal de rozijnen en banaan in een kom tot een glas beslag en voeg dit vervolgens bij de overige ingrediënten. Leg een vel bakpapier op de bakplaat of het rooster en rol balletjes van ongeveer 2,5 cm en druk deze plat op de bakplaat of het rooster zodat het koekjes worden. Bak de koekjes 10 minten op 200 graden, draai ze om en bak ze nogmaals 10 minuten. Laat de koekjes nagaren in de oven, met de ovendeur open op een temperatuur van 150 graden. Dit is om de binnenkant nog wat extra te garen zonder dat de buitenkant aanbrand of te knapperig wordt.

Wortelballetjes met kokos

Wat heb je nodig? (voor 12 à 15 balletjes)

  • 100 gram havermout
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 40 gram rozijnen
  • 6 dadels
  • 1 theelepel vanille poeder
  • een snufje nootmuskaat en kaneel
  • wat geraspte gember
  • 70 ml water
  • geraspte kokos

20151009_151328

Hoe maak je het klaar?

Doe de havermout, geraspte wortel en rozijnen in een grote kom. Je kan eventueel de rozijnen ook vervangen door moerbeien, net wat je lekker vindt! Ontpit de dadels en snij deze in kleine stukjes en voeg toe aan de kom samen met de overige ingrediënten (behalve de kokos!). Meng dit goed met je handen totdat alle ingrediënten goed zijn gemixt en er een stevig deeg is gevormd. Van dit deeg kan je nu balletjes gaan draaien, je kan zelf bepalen hoe groot, ik vind persoonlijke kleinere balletjes lekkerder maar smaken verschillen uiteraard. Doe de geraspte kokos op een bord en rol de balletjes hier één voor één door heen zodat ze helemaal bedekt zijn met kokos en klaar zijn je wortelballetjes al! Ik vind het zelf lekker om ze in de koelkast te zetten, maar dit hoeft niet per se. Eet smakelijk!

Havermout koekjes met cranberries!

Wat heb je nodig?

– 100 gram havermout
– 60 gram fijn gehakte pecannoten
– 35 gram cranberries
– 40 gram ongesuikerde geraspte kokosschaafsel
– 1 eetlepel ongebroken lijnzaad
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel zout
– 50 gram kokosolie
– 2 fijn geprakte rijpe bananen
– 30 gram zonnebloempitten of pompoenpitten

image

Hoe maak je het klaar?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gooi alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Prak de bananen en doe dit samen met de kokosolie en vanille extract bij de droge ingrediënten en meng dit tot één geheel. Maak kleine balletjes en druk ze plat op een bakplaat en doe dit circa 30 minuten in de oven. Ik heb ze zelf langer in de oven gedaan want dan wordt de buitenkant lekker knapperig en binnenin blijft alsnog heerlijk zacht.

Hey, Cake jij naar mijn gebak?

Wat heb je nodig? 

– 100 gram havermout
– 100 gram speltmeel
– 2 scoops (36 gram) whey isolate vanille of banaan
– 4 eetlepels kokosschaafsel
– 1 zakje bakpoeder
– 3 bananen
– 3 eieren
– 3 eiwitten
– 300 ml amandelmelk
– 150 gram bevroren frambozen

cake

Hoe maak je het klaar?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle ingrediënten in 1 à 2 minuten tot een gladde massa en verdeel dit in de ingevette cakevorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin is en gaar. Je kan kijken of de cake gaar is door met een satéprikker erin te prikken en als er geen beslag aan zit is de cake gaar (prik wel even op verschillende plekken om zeker te weten dat de hele cake gaar is!)