Fatburners

Je hebt vast wel eens gehoord over fatburners, of je hebt het gebruikt of misschien gebruik je het op dit moment zelfs wel. Maar wat doen fatburners nou eigenlijk en laten ze daadwerkelijk al die vetjes als sneeuw voor de zon verdwijnen? Daar heb ik dus wat onderzoek naar gedaan en daarnaast gebruik ik het zelf ook als supplement. In deze blog wil ik jullie dan ook uitleggen wat een fatburner is, waar het voor dient, hoe het werkt en wat de gevaren/bijwerkingen kunnen zijn van het gebruik van een fatburner.

Wat is een fatburner?

Een fatburner is een supplement dat kan ondersteunen bij het afvallen, dit geldt tevens ook voor andere supplementen. Fatburners bevatten ingrediënten die je stofwisseling een boost geven, maar ze kunnen een goed voedingsschema niet vervangen. Het gaat dus om de combinatie van. Fatburners werken in op vetten door deze in oplossing te brengen of te houden. Een goede fatburner maakt dus als het ware jouw vetten ‘klaar’ voor verbranding. Goede fatburners zorgen er dus voor dat de vetten geheel worden vrijgemaakt voor verbranding, maar alleen beweging kan er daadwerkelijk voor zorgen dat de vetten verbrandt worden en je dus afvalt.

De populariteit van de fatburners is te danken aan de werking, omdat dit supplement zorgt er voor dat de vetverbranding omhoog gaat om op die manier vet te verbranden en dus af te vallen. Daarnaast zijn er producten die eveneens voorkomen dat het lichaam extra vet opneemt en opslaat. Deze worden ook apart verkocht onder de noemer fatblockers. Beide producten kunnen bijdragen wanneer je wilt afvallen of wanneer je wilt droogtrainen.

37

Gebruik

Je lichaam raakt na een paar weken gewend aan het effect van fatburners en de resultaten ervan zullen dan dus steeds minder merkbaar zijn. Het advies is dan ook om fatburners maar een paar weken te gebruiken en dan weer een paar weken niet.  Ik raad je aan om sowieso geen fatburners te gebruiken als je onder de 18 bent, dan heb je dit helemaal nog niet nodig plus. Nogmaals fatburners, stackers of thermogenics zijn geen magische pillen waar je in één keer al je vet door verliest. Het zijn supplementen die alleen werken als aansluiting bij een goed voedingsschema en voldoende beweging.

De keuze is reuze

Daarnaast heb je echt heel veel verschillende soorten fatburners, en elke heeft weer andere bijwerkingen. Ik heb tot op heden drie verschillende fatburners gebruikt en bij alle drie had ik weer andere bijwerkingen. Tevens hebben bekenden van mij ook dezelfde fatburners gebruikt en die hadden deze klachten weer niet of juist andere klachten. Het verschilt dus ook gewoon per persoon hoe jouw lichaam er op reageert dus je zal voor jezelf moeten gaan kijken welke fatburner voor jou het meeste resultaat oplevert en zo min mogelijk bijwerkingen geeft. Één ding wil ik je sowieso adviseren als je fatburners gebruikt: drink heel veel water! Dit voorkomt hoofdpijn tijdens het gebruik.

Gevaren

Er zijn er diverse bijwerkingen. Zo kan je last krijgen van geheugenverlies, hoge bloeddruk of flauwvallen. Dit zijn nog maar een paar bijwerkingen. De belangrijkste bijwerking is dat je er aan verslaafd kan raken. Als je dan wilt afkicken komen andere bijwerkingen om de hoek kijken. Dit kan bijvoorbeeld hoofdpijn, depressiviteit en misselijkheid zijn. Om dit te voorkomen zal je goed de bijsluiter moeten lezen en
volgens de bijsluiter dit supplement moeten gebruiken.

burnfat

Tips qua gebruik

Fatburners onderdrukken je hongergevoel, geven energie, boosten je vetverbranding en helpen je bij het afvallen. Als je ze op de juiste manier gebruikt in combinatie met een goed voedingsschema kunnen ze dus zeker van toegevoegde waarde zijn. Het is echter belangrijk om te beseffen dat je geen wonderen moet verwachten, dat jijzelf moet uitvinden welke fatburner voor jou geschikt is en dat je weet hoe je met het supplement om moet gaan. Hieronder nog wat tips om je fatburner op de juiste manier te gebruiken.

  • Neem fatburners niet in de avond, dit wegens het feit dat ze energie leveren waardoor je dus slecht of onrustig kan slapen. Nachtrust is juist zo belangrijk.
  • Af en toe stoppen. Wanneer je lange tijd achter elkaar fatburners gebruikt neemt het effect van dit supplement af omdat je lichaam eraan gewend raakt. Stop er dus af en toe mee zodat het effect weer wordt versterkt wanneer je opnieuw begint.
  • Blijf voldoende eiwitten eten. Veel fatburners zorgen voor een afname in je eetlust en als je wil afvallen is het geen probleem op koolhydraten en vetten te schrappen, maar zorg er dan wel voor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt zodat je niet teveel spierweefsel verliest bij het produceren van energie.
  • Meer is niet beter. Houd je gewoon aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die op de verpakking staat. Als je teveel neemt zorgt dit er voor dat je steeds een hogere dosering moet innemen om het gewenste resultaat te behalen, dit is ongezond en kost je enorm veel geld.
  • Pas op met koffie en thee. De meeste fatburners bevatten veel cafeïne, en als je dus ook nog eens veel thee of koffie drinkt kan het zomaar zijn dat je een overdosis aan cafeïne binnenkrijgt en dat zal zorgen voor uitputting en vermoeidheid.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s